2017

In 2017 is men meer gefocussed op gezonde snacks, groene thee, super foods en de sportschool. Wat zijn de gedragingen van de gezondste personen in de Wellness wereld?

Een nieuw onderzoek wijst uit dat 78% van de moderne mens zich meer bewust is van zijn eetpatronen dan voorheen, een op de vier verzorgt zijn huid goed en 22% drinkt kruiden thee. Belangrijkste startpunt om je fitter te voelen is het ondergaan van een massage wat resulteert in een beter slaappatroon. Beter uitgerust/hersteld zijn geeft je alle energie om vrij te bewegen en werken.

Stress is de grootste factor waardoor je moeite hebt met het verbranden van je vetten en het aankomen van gewicht door stressvolle situaties.Er komt een “vet hormoon” vrij, genaamd cortisol, welke er voor zorgt dat je een gebrek krijgt aan motivatie om vast te houden aan je training en gezond eetpatroon. Ons advies is om gedurende stressvolle periodes je focus te verleggen naar kortdurende (High Intensity Training) een paar keer per week om mentaal en fysiek sterk te blijven. Put jezelf niet nog meer uit door de calorieën te tellen en urenlange cardio training te doen. Neem een massage, relax, train kort maar hard en eet meer in balans. Op deze manier kom je het beste door een stressvolle periode heen.

Pain relief

Pain relief concept.

Are you looking for ways to better manage any physical pain or discomfort you are experiencing? The American Massage Therapy Association (AMTA) has compiled research since 2000 that indicates massage can provide pain relief for a variety of conditions—from lower back pain to reducing discomfort and anxiety in cancer patients. One study conducted at Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles “found that massage reduces pain and muscle spasms in patients who have multiple incisions” according to the AMTA.

Why and how does massage help with pain management? One reason is because massage therapy takes a holistic approach to the body, rather than focusing on just the focal point of the pain. Another reason is because massage often helps the individual become more aware of his or her own body.
Finally, the simple impact of being touched by another human being helps people deal with pain better and become more comfortable with their own bodies.
The Mayo Clinic agrees that massage offers many pain management benefits and adds, “Studies of the benefits of massage demonstrate that it is an effective treatment for reducing stress, pain and muscle tension.” While massage should never take the place of regular medical care, it can be a highly effective and complementary part of your total health care plan.
We offer two types of massages at Goddelijke Massage that can assist with pain management. Our Relax Massage is recommended for people with chronic pain while our Deep Tissue Bamboo massage deep pain relief.
Worried that massage is simply a means to pamper yourself and relax after a tough day? Don’t be. Actually, as the Mayo Clinic says, “massage can be a powerful tool to help you take charge of your health and well-being, whether you have a specific health condition or are just looking for another stress reliever.”

Wetenschappelijk bewijs massage.

dreamstime_xs_36064053

Iedereen wist het eigenlijk wel, maar iets wordt pas voor waar aangenomen als het wetenschappelijk is bewezen. Iets kan pas wetenschappelijk worden bewezen als het meetbaar is. Hoe kun je het weldadige gevoel dat ontstaat bij een massage meetbaar maken? Dit was een vraag die de wetenschappers lange tijd bezighield. Nu is het ze gelukt om zowel de psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Baanbrekend onderzoek effecten massage!
Recent verschenen de resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van massage in het Journal of Alternative and Complementary Medicine. Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Mark Rapaport en werd uitgevoerd aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angelos in de VS. Aan het onderzoek namen 53 personen deel, waarvan 29 mensen Zweedse massage kregen en 24 mensen een lichtere massage met zachte aanrakingen. De wetenschappers namen voor en na de massages bloedmonsters af. De testresultaten waren overduidelijk; er waren significante positieve veranderingen in de samenstelling van het bloed aan te wijzen.

Voordelen Zweedse massage
Uit het onderzoek naar de samenstelling van het bloed van de mensen die een Zweedse massage (Basis Massagetechnieken) hadden ondergaan bleek dat er een duidelijke toename van lymfocyten was. Lymfocyten zijn een type witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf, oftewel ze zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem. Ook bleek dat na een Zweedse massage het cortisol-niveau afnam. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Daarnaast was er ook een duidelijke afname van het antidiuretisch hormoon. Dit hormoon speelt een rol in agressief gedrag. Samengevat kunnen we stellen dat Zweedse massage het immuunsysteem verbetert en stress en agressie vermindert.

Voordelen lichte massage
De massages die bestonden uit lichtere aanrakingen hadden een aantal andere uitwerkingen op het lichaam. Het niveau aan oxytocine nam toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Een andere bevinding was dat door deze vorm van massage het corticotropin-releasing hormoon (CRH) afneemt, een hormoon dat de aanmaak van cortisol stimuleert. Het zorgt er dus voor dat stress vermindert. Samengevat zijn de effecten van massages met lichte aanrakingen het krijgen van een gevoel van veiligheid en verbondenheid en de afname van stress.

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

Wij bij Goddelijke Massage helpen daar graag mee.
Liliane en Iwan

Openings blog

nieuws

Welkom op de geheel vernieuwde site van Goddelijke Massage! Wij zijn erg blij met het eindresultaat.
Ontspanning en kracht zijn 2 belangrijke bronnen van het menselijk lichaam.

Mens sana in corpore sano (Latijn) betekent “Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Dat is waar de meeste mensen naar streven. Helaas zijn wij ons er vaak niet van bewust dat wij daar zelf iedere dag voor moeten kiezen. Tenslotte hebben wij maar een lichaam en daar moeten wij het mee doen. Dus kies bewust, kies voor kracht en ontspanning bij ons Goddelijke Massage.