dōTERRA

Al onze behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd met de producten van dōTERRA.

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie is een holistische behandeling met gebruik van essentiële oliën, die streeft naar verbetering van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Essentiële oliën zijn organische verbindingen, gewonnen uit planten en hebben krachtige eigenschappen.
Aromatherapie is een voordelige manier om genezing, ontspanning en welzijn te bevorderen zonder negatieve bijwerkingen.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën worden gewonnen uit de schors, bloem, vrucht, het blad, zaad of wortel van een plant of boom door middel van destillatie. Ze worden doorgaans gemaakt door het proces van destillatie, waarbij de op water gebaseerde verbindingen van een plant gescheiden worden van de olie.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerd en hebben een sterk aroma. Een druppel essentieel olie bevat letterlijk de meest krachtige en helende componenten van de plant.

Essentiële oliën helpen de plant, zich aan haar milieu aan te passen en beschermen haar tegen een vijandige omgeving. Door het gebruik van essentiële oliën kan de mens optimaal profiteren van de beschermende en genezende kracht van planten.

Essentiële oliën zijn samengesteld uit zeer kleine moleculen, die de celwand kunnen doordringen. Sommige componenten van essentiële oliën kunnen zelfs de bloed-hersenen-barrière passeren. Op deze manier verschillen essentiële oliën van vette oliën (van groenten en noten bij voorbeeld), die uit grote moleculen zijn samengesteld en daardoor niet op de zelfde therapeutische manier de cellen kunnen doordringen.