Massage en Kanker

massage op maat afhankelijk van de duur

Het is ondertussen wel bewezen dat massage bij levensbedreigende ziekten een verlichtend effect heeft, zoals bij kanker wat een ingrijpend proces is. Massage geeft verlichting haalt angst weg en verbetert de kwaliteit van je dagelijks leven, zeer zeker in deze moeilijke tijden.
De behoefte aan ontspanning en contact met jezelf wordt hierdoor sneller vervuld. Het vertrouwen in je lichaam wordt hersteld en bepaalde klachten zoals misselijkheid, eenzaamheid, angst, vermoeidheid en apathie worden hierdoor verminderd.

Het mens zijn, wat zo belangrijk is, wordt door velen hierdoor weer ervaren. De verbinding tussen je geest, lichaam en spirit wordt weer gevoeld wat bij mensen met kanker een essentiele levensbehoefte is. Door liefdevolle aanraking en gerichte aandacht van de masseur ben je weer verbonden met het “mens” zijn.

Alvorens de massage te ondergaan zal er een uitgebreide anamnese plaatsvinden als gevolg waarvan er gezamenlijk een behandelplan wordt opgesteld. De massage wordt geheel op uw specifieke behoefte van dat moment afgestemd.
Bent u niet in de gelegenheid om te komen naar de praktijk dan kan ik de massage bij u thuis verzorgen.

Voor het geven van massages aan mensen die zijn geconfronteerd met kanker zijn wij specifiek gediplomeerd via de opleiding “Massage en Kanker”. Wij hebben inmiddels een ruime ervaring in het geven van deze massages zowel in onze praktijk als tijdens de Viva la Donnadag en diverse verwen weekenden.

Tevens maken wij deel uit van een groep masseurs die via de “Stichting Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker” voet-en hand massages geven in het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht op de afdeling Oncologie.
Vanaf maart 2015 ben ik tevens werkzaam zijn als vrijwillig masseur in het Inloophuis Debora in Delft.